Przejdź do treści
Menu

baner

plenfrdeitrues
A+ A A-
mirek

mirek

Klauzula informacyjna - monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) tzw. RODO informuję, że:

 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Gmina Miejska reprezentowana przez Burmistrza Nowego Miasta Lubawskiego, ul. Rynek 1, 13-300 Nowe Miasto Lubawskie,  56 472 96 10, fax. 56 474 27 14, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., skrzynka podawcza na ePUAP2: /urząd-nml/skrytka.
  1. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Urzędu Miejskiego w Nowym Mieście Lubawskim Jaromirem Dylewskim można uzyskać kierując korespondencję na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  1. Państwa dane przetwarzane będą w celu zapewnienia porządku publicznego i bezpieczeństwa obywateli na podstawie art. 9a ustawy o samorządzie gminnym oraz zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. e ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  1. Kamery monitoringu nagrywają obraz (bez dźwięku) w sposób ciągły. Nagrany obraz może być przechowywany przez okres nieprzekraczający 3 miesięcy od dnia nagrania, z wyjątkiem sytuacji, w których nagranie zostało zabezpieczone, zgodnie z odrębnymi przepisami.
  1. Dostęp do Państwa danych osobowych mają wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
  1. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do Państwa trzeciego.
  1. Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w Warszawie, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uznacie, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
  1. W oparciu o przetwarzane dane osobowe Administrator Danych nie będzie podejmował zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania, przy czym profilowanie oznacza dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych, które polega na wykorzystaniu danych osobowych do oceny niektórych czynników osobowych osoby fizycznej, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących efektów pracy tej osoby fizycznej, jej sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się.

 

Posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej

Na podstawie § 97 pkt 2 statutu miasta Nowe Miasto Lubawskie podaje się do publicznej wiadomości, że posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim odbędzie się w dniu 23 stycznia 2019 r. o godz. 10:00  w siedzibie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Nowym Mieście Lubawskim przy ul. Jagiellońskiej 20.

Przedmiotem posiedzenia będzie:

1. Zapoznanie się z funkcjonowaniem Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.
2. Omówienie sposobu wykorzystania obiektów sportowych Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.
3. Sprawy bieżące.

Przewodniczący Komisji
Mirosław Urbanowski

IV sesja Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim

Na podstawie § 46 ust. 2 statutu miasta Nowe Miasto Lubawskie podaje się do publicznej wiadomości, że IV sesja Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim odbędzie się w dniu 22 stycznia 2019 r. o godz. 15:00 w sali Nr 27 Urzędu Miejskiego w Nowym Mieście Lubawskim.

Poniżej porządek obrad.
Porządek obrad IV sesji Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim w dniu 22 stycznia 2019 r. o godz.15:00.

1. Otwarcie sesji - stwierdzenie quorum.
2. Wybór sekretarza obrad.
3. Przedstawienie porządku obrad.
4. Przyjęcie protokołów z II i III sesji Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim.
5. Informacja z działalności międzysesyjnej Burmistrza Nowego Miasta Lubawskiego.
6. Interpelacje i zapytania radnych.
7. Podjęcie uchwały w sprawie zmiany Wieloletniej Prognozy Finansowej Gminy Miejskiej Nowe Miasto Lubawskie na lata 2019-2035.
8. Podjęcie uchwały w sprawie zmiany budżetu Gminy Miejskiej Nowe Miasto Lubawskie na 2019 r.
9. Podjęcie uchwały w sprawie zasad udzielania bonifikat od rocznej opłaty przekształceniowej oraz opłaty jednorazowej.
10. Podjęcie uchwały  w sprawie zmiany uchwały Nr XLIII/281/2018 Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim z dnia 26 czerwca 2018 r. w sprawie ustalenia wysokości opłaty za pobyt dzieci w żłobku  prowadzonym przez Gminę Miejską Nowe Miasto Lubawskie oraz maksymalnej wysokości opłaty za wyżywienie.
11. Sprawy bieżące.
12. Zakończenie sesji.

Przewodniczący Rady
Andrzej Nadolski

Wspólne posiedzenie komisji Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim

Na podstawie § 23 pkt 2 i 97 pkt 2 statutu miasta Nowe Miasto Lubawskie podaje się do publicznej wiadomości, że wspólne posiedzenie komisji Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim odbędzie się w dniu 21 stycznia  2019 r. o godz. 15:00 w sali Nr 27 Urzędu Miejskiego w Nowym Mieście Lubawskim.

Przedmiotem obrad będzie:

1. Zaopiniowanie materiałów na IV sesję Rady Miejskiej w Nowym Mieście Lubawskim.
2. Sprawy bieżące.

Przewodniczący Rady
Andrzej Nadolski

Subskrybuj to źródło RSS

CookiesAccept

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem